Dit Zijn De 22 Mooiste Plekken Op Aarde

Published Feb 06, 22
6 min read

13x De Leukste Landen Voor (Beginnende) Backpackers

Binnen de 880 vierkante kilometer die het Triglav National Park beslaat, vind je ook het Meer van Bohinj. Dit meer ligt in de Bohinj Vallei, die ooit is ontstaan uit een gletsjer. Het wordt omringd door groene bossen en krijtstenen bergen en is een rustiger alternatief voor het meer toeristische Meer van Bled.

Je staat op het randje van een klif en een mijlenver uitzicht strekt voor je uit. Of je kijkt in de ijzige nacht omhoog naar een wonderlijk schouwspel van kleuren in de lucht. Voor deze overweldigende natuurervaringen hoef je niet per se een oceaan over te steken! Europa heeft heel veel bijzondere plekjes in de natuur, als je ze weet te vinden.

De Mooiste Vakantiebestemmingen In Europa Voor 2022

Het bestaat uit een lager gelegen gedeelte met meren en uit hoger gelegen meren. In het lagere stuk kun je over een steigerpad langs de watervallen lopen. Vooral in de herfst kleurt dit natuurgebied sprookjesachtig mooi. In het park zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Dit natuurwonder ligt niet erg dichtbij een luchthaven.

Daarvandaan is het met de auto ongeveer 2 uur rijden naar het park. Ook gaan er bussen vanuit Zadar, die ongeveer 2,5 uur over de reis doen (Noord-Macedonië). Een lichtgevende zeegrot, De Blauwe Grot in de Adriatische zee, We blijven nog even in Kroatië, want daar valt nog een natuurwonder te bewonderen.

7x De Mooiste Plekken In Europa Om Te Bezoeken

Dat komt door de zon die weerkaatst op het kalksteen op de bodem van de grot. Je kunt het licht ook onder water zien! Als je de Blauwe Grot wilt zien, vlieg dan naar . Daarvandaan kun je met een veerpont naar de eilanden Hvar of Vis. Vanaf deze eilanden worden boottochten georganiseerd naar het blauwe wonder.

com / CC BY-SAGrenen wordt het noorderlijkste topje van Denemarken genoemd en is een natuurwonder omdat hier twee zeeën tegen elkaar aanstromen, namelijk het Kattegat (vanuit het oosten) en Skagerrak (vanuit de Noordzee in het westen). Je kunt hier op het uiterste puntje zanderig land staan en de golven van twee kanten tegen elkaar zien botsen.

10x De Leukste Bestemmingen Met Een Positief Reisadvies

Top 10 mooiste stranden ter wereld   Strandvakantie tipsDe mooiste plekken van Europa: dé top-25 voor 2022!


Daarom zijn grenen en het zuidelijker gelegen Skagen populair onder kunstenaars. Om naar Grenen te komen kun je vliegen naar . Daarvandaan is het nog ongeveer anderhalf uur rijden met de auto naar het topje. Er is ook een treinverbinding via Frederikshavn. Duizelingwekkende kliffen, De Kliffen van Moher in Ierland, Driehonderd miljoen jaar oud zijn de kliffen van Moher in Ierland, die uitkijken over de Atlantische Oceaan.

Durf jij naar beneden te kijken? Shannon Airport ligt het meest dichtbij de kliffen. Vanuit is het ongeveer 65 kilometer rijden. Er gaan ook bussen. Vaak is het goedkoper en kun je een overstap vermijden door te vliegen naar . Cork ligt op ongeveer 180 kilometer afstand van de Kliffen van Moher.

Rondreis Ijsland: Onze Route In 1 Week

Een spectaculaire bergtop, De Matterhorn boven het stadje Zermatt, De Matterhorn is één van de meest beroemde bergen in de wereld en dat komt vooral door de bijzondere vorm. De berg is wel eens vergeleken met een piramide of zelfs een cobra. Met 4478 meter is de berg niet de hoogste van Europa, maar wel een flinke uitdaging voor klimmers.

De Matterhorn ligt op de grens van Zwitserland en Italië. De makkelijkste reis naar de Matterhorn gaat via (240 km afstand) of (225 km afstand). Reis met de trein naar Zermatt, een autovrij en idyllisch stadje aan de voet van de berg. Kille schoonheid, IJsformaties in Eisriesenwelt, Niet alle natuurwonderen bevinden zich boven de grond.

Mooiste Plekken In Europa: 25 Bijzondere Bestemmingen

Deze koude grot is de grootste ijsgrot ter wereld. Langs een lang pad loop je de berg op en zie je het mooie uitzicht, om vervolgens het donker van de grot te betreden. Een kilometer aan prachtige ijsformaties kun je bekijken met een gids die je weetjes over de grot verteld.

Vlieg naar Airport. Daarvandaan is de Eisriesenwelt ongeveer 60 kilometer. Je kunt met de auto door de bergen rijden, maar ook de trein nemen naar Werfen en daarvandaan een shuttlebus naar de grot. De grot is jaarlijks open van mei t/m oktober. Houd hier dus rekening mee! Water boven water, Sørvágsvatn stroomt in de oceaan in de Faeröer, Sørvágsvatn, ook wel Leitisvatn genoemd, is een bijzonder meer op de mooie Faeröer.

Top 10 Fly Drive Bestemmingen In Europa

Sørvágsvatn is het grootste meer op deze eilanden, maar is extra bijzonder doordat het meer bóven de oceaan ligt. Namelijk 30-40 meter boven het water. Hoewel door de waterval Bøsdalafossur water van het meer in de oceaan stroomt, zal het meer niet snel leeglopen doordat de 100 meter hoge omringende kliffen als een soort badkuip fungeren.

De mooiste stranden van Europa   Bekijk top 10   ANWBDé 15 mooiste vakantie-eilanden van Zuid-Europa!


Deze optische illusie is prachtig om te zien. Dingle. Het meer is verrassend goed te bereiken. Vlieg naar Vágar Airport en je ziet het al vanuit het vliegtuig. De luchthaven ligt namelijk tegen het meer aan! Een mysterieus zeefort, De ingang van Fingal’s Grot in Schotland, Fingal’s grot, vernoemd naar een gedicht van de Schotse dichter James Macpherson, is een bijzonder fenomeen dat doet denken aan _Giant’s Causeway _in Ierland.

Top 10 Mooiste Landen Ter Wereld

De Grand Tour in Italië, Luc Verhuyck   9789463104197   Boeken   bol.com44 Landen in Europa Mooie vakantiebestemmingen in Europa
Het is de enige in zijn soort. Vanaf de kust kun je dagtochten boeken die je met een boot langs het eiland Staffa, de grot en omliggende mooie plekjes brengt. De ligging van de grot in de ruwe zee en de omringende eilanden van basaltpilaren maken de hele ervaring nog specialer! Fingal’s grot ligt aan de westkust van Schotland, vlakbij Isle of Mull.

Daar kun je helemaal tot rust komen! Saturnië is een populaire plek voor toeristen om de termes te beleven, maar San Filippo is minder toeristisch en heeft een indrukwekkende omgeving. Jij ziet het ook wel zitten om met je voeten in natuurlijk warm water te relaxen? Dan kun je vliegen naar of .

Dit Zijn 15 X Mooiste Eilanden Van Europa (Update 2022)

Een kleurrijk schouwspel, Het dansende Noorderlicht boven TromsøVan lekker warm in Toscane gaan we nu naar héél erg koud! Om dit natuurwonder te bekijken moet je namelijk de kou trotseren. Maar dat is het waard! Het Noorderlicht is een natuurlijk fenomeen waarbij deeltjes van de zon hun energie kwijtraken in de lucht.

Werkelijk ongelofelijk om te beleven! Je kunt het Noorderlicht vanuit verschillende plekken bewonderen, maar één van de bekendste plekken is in Noorwegen. Je kunt vanaf Amsterdam met één overstap naar Tromsø vliegen. Daarvandaan kun je verschillende Arctic Experience tours boeken bij lokale organisaties met bijvoorbeeld ook sledehondentochten. Wil jij deze natuurwonderen ook ontdekken? Bekijk actuele vluchtprijzen op .

10x De Mooiste 2022 Reisbestemmingen - Reis-expert

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming heb je keus uit allerlei verschillende plekken. Als eerst is het belangrijk om voor jezelf te beslissen of je binnen of buiten Europa wilt blijven, dan kan je plekken en landen uitsluiten. Binnen Europa heb je allerlei verschillende plekken die je kan bezoeken.

More from Stedentrip, Wat te doen

Navigation

Home

Latest Posts

Scandinavie Reizen

Published Mar 06, 22
11 min read

Vakantie Dagen Europa

Published Feb 19, 22
8 min read